Direcţia Naţională Anticorupţie respinge veridicitatea declaraţiilor de ieri ale fostului deputat Vlad Cosma, care a acuzat instituţia că fabrică dosare. Vlad Cosma a prezentat înregistări ale unor discuţii, pe care le-ar fi avut cu procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea, de la DNA Ploieşti. Totodată, Laura Codruţa Kovesi respinge şi afirmaţiile procuroarei Mihaiela Iorga, care a acuzat-o că i-ar fi cerut să urgenteze dosarul unui fost ministru, pentru a-i reduce şansele de a deveni premier. Șefa DNA a declarat că nu a existat nicio discuție cu vreun procuror din DNA, sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaela, despre un dosar, sau despre vreun ministru care putea să ajungă premier. DNA precizează, într-un comunicat, că scopul înregistrărilor este de a compromite procurorii şi ofiţerii de poliţie, care au instrumentat dosarele în care sunt inculpaţi Mircea Cosma, Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile procurorului Mihaela Moraru Iorga şi ale fostului deputat Vlad Cosma, urmând să stabilească dacă există indicii referitoare la săvârşirea vreunei abateri disciplinare. De asemenea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu, va solicita Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări cu privire la veridicitatea afirmaţiile celor doi. Laura Codruța Kovesi a declarat, că nu a făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror, și că nu comentează afirmaţiile nereale ale inculpaţilor.  

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va avea o discuţie cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după ce fostul deputat Vlad Cosma a prezentat mai multe înregistrări, din care reiese cum doi procuroi de la DNA Ploieşti încercau să fabrice probe, în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Prim-Ministrul Dăncilă s-a abținut de la alte declarații pe această temă, remarcând doar că situaţia este îngrijorătoare pentru fiecare român. Șefa Guvernului nu poate să spună la ce măsuri se aşteaptă în acest caz, dar a mărturisit că nu este o situaţie confortabilă. Vlad Cosma a prezentat ieri niște înregistrări, care arată că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare, în baza unor “probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.